Autófóliázás – mire figyeljünk?

Sokan szeretnék az autófóliázás folyamatát maguk elvégezni, ám ez koránt sem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik!

Nézzük meg, hogy pontosan mire is érdemes figyelni:

  • Nem fedhetjük be az első szélvédőt semmiféle fóliával. Ez alól kivétel a napellenző csík, ennek maximum 10-15 centiméter lehet a mérete, ez attól függ, milyen méretű a szélvédő.
  • A b oszlop mögötti ablakokat bármilyen sötét fóliával le lehet fedni, amit a Közlekedési Hatóság engedélyez.
  • Az első-oldalsó ablakokat olyan fóliával lehet bevonni, amely 75 %-ban átereszti a fényt (de ebbe bele kell számolni az üveg esetleges gyári sötétítését).

Az autófóliázás folyamatánál fontos tudnivaló, hogy célszerű olyan fóliát választani, amely UV szűrővel rendelkezik, még az átlátszóknak is, hiszen ezáltal nem süti szét a Nap a belső teret és az utasokat is megvédi a káros sugaraktól. Az általunk használt LLumar fóliák mindegyike rendelkezik ilyen UV szűrő réteggel.

Érdemes a fólia telepítését szakemberre bízni, mert kizárólag a szakember által felhelyezett fólia mellé jár műbizonylat, amely feltétele a fóliázott gépjármű forgalomban való részvételének és ezt vizsgán és útközben a rendőr is kérheti. Az autófóliázás elvégzéséhez válasszanak minket! Garantáltan kifogástalan és jogszabályoknak megfelelő munkát fogunk végezni!


autófólia