Fólia tipusok

Miért ajánljuk a LLumar épületfóliák telepítését? 

A LLumar fokozott figyelmet fordít az egészségvédelemre, amelynek köszönhetően a fóliák segítségével 99%-ban kiszűrhető a káros UV sugárzás. A biztonsági fóliák a lakásban és az autóban is gondoskodnak a család tagjainak védelméről balesetek esetén is.

Továbbá:

- Megszűrik a káros UV sugarakat, így védi a családtagok egészségét és a berendezéseket is a fakulástól.

- betörés esetén fokozott védelmet biztosítanak.

- hő és fényvédelmüknek köszönhetően komfortosabbá  tehetők a szobák a házban.

- dekorfóliákkal stílusossá, hangulatosabbá tehetők a helyiségek.

- felhelyezésükkel energiát és pénzt takaríthat meg.

null

Az épületfóliák típusai

Reflexiós fóliák

Különböző százalékban hővédők, így akár a hő 30-79%-a visszaverhető az ablakokról. Nappali fényviszonyok mellett megakadályozzák a belátást és árnyalattól függően, különböző százalékban csökkentik a bejövő fény mennyiségét. Törés esetén szilánkmentes felületet biztosítanak, így különösen ajánlott gyerekek közelében.

99%-os UV szűrő tulajdonságuk miatt védik a családtagokat és nem fakulnak a szobában elhelyezett bútorok, kárpitok, festmények. 

A hő visszaverés segítségével nagyban hozzájárulnak a klímaberendezések hatásfokának növeléséhez, ezáltal csökkentve a energia költségeket.

A munkahelyen az ablakokon beáramló fény redukálásával jelentősen javítható a monitorok láthatósága. 

Neutrális fóliák

Nem tükröző fóliák és 99%-ban megszűrik a Nap káros UV sugarait. Ezzel a fólia típussal enyhe, hangulatos fényviszonyok érhetőek el. Kevesebb hőt vernek vissza a reflexiós fóliákhoz képest. 

Matt fóliák

Fényviszonyoktól függetlenül gátolják az átlátást az üveg mindkét oldalán, ugyanakkor nagyon jó fényáteresztő képességgel rendelkeznek. Általában fürdőszobák, irodák, egészségügyi helységek, orvosi rendelők ablakaira ajánlott.

Biztonsági fóliák

  • Víztiszta biztonsági fóliák
    Teljesen átlátható ablakfólia, mely megszűri a káros UV sugarak 99%-át. Különböző vastagsága miatt alkalmazható a Magyar Biztosítók Szövetsége által előírt biztonsági fokozatoknak megfelelően. Éppúgy alkalmas lakóépületek, mint középületek (bankok, irodaépületek, üzletek, kirakatok) belső és külső üvegeinek biztonságossá tételére. 
  • Reflexiós, neutrális és matt biztonsági fóliák
    Ötvözik a reflexiós, neutrális valamint a matt fóliák tulajdonságait a biztonsági fóliák nyújtotta előnyökkel és szilárdsággal.

Dekorációs fóliák

Különböző mintával gyártott ablakfóliák, ezáltal hangulatossá, intimebbé teszik a helyiséget, kiválóan alkalmasak például tárgyalók kialakítására.